Siemens distinsă de către Deutsche Bahn cu premiul pentru cel mai inovator furnizor

siemensSiemens a fost distinsă cu premiul pentru cel mai inovator furnizor de către Deutsche Bahn. Premiul pentru „Cel Mai Inovator Furnizor” a fost acordat de Rüdiger Grube, CEO al Deutsche Bahn (DB), pentru noul tren Intercity ICE 4. Siemens a primit recunoașterea pentru dezvoltarea unui concept complet nou de vehicul, ce oferă un grad ridicat de flexibilitate operațională. Cu acest concept, DB se poate adapta cu ușurință la diferitele cerințe de traseu și la nevoile în continuă schimbare ale pasagerilor pe întreaga durată de viață a trenului.

“ICE 4 marchează dezvoltarea unui nou concept de vehicul ce combină o serie de tehnologii și procese inovatoare și ce se diferențiază prin configurațiile flexibile ale trenului și spațiul interior optimizat”, a afirmat Rüdiger Grube în cadrul discursului său.

“Pentru oferirea unui concept de vehicul flexibil, principiul de vagoane individuale pentru un tren tip unitate multiplă a fost implementat în mod riguros pentru prima dată. „Principiul vagonului motor” este o inovație absolută în sistemul feroviar de mare viteză: așa-numitul „vagon motor” combină toate componentele de tracțiune într-un singur vagon. Configurații ale garniturii de tren de 5 până la 14 vagoane sunt posibile prin combinarea vagoane lor purtătoare cu cele motoare”, a explicat Jochen Eickholt, directorul diviziei feroviare Siemens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *