Dacia Duster va fi produsa in Iran

dacia-duster-orangeGrupul francez Renault, care detine Dacia, va produce Symbol si Duster in Iran, potrivit Reuters. Aceasta activitate se va desfasura prin intermediul unei companii mixte. Constructorul auto vrea, astfel, sa-si consolideze prezenta in Iran, dupa ridicarea sanctiunilor economice si a celor legate de programul nuclear de la Teheran. Renault a anuntat ca va fi actionarul majoritar al companiei mixte, aceasta urmand sa fie infiintata impreuna cu fondul iranian de investitii IDRO.

Carlos Ghosn, seful Renault, a declarat ca exista un mare potential pe piata auto a Iranului. Compania mixta va include o noua fabrica cu o capacitate de productie de 150.000 de vehicule pe an. Renault are deja o capacitate de a produce 200.000 de vehicule in Iran. Grupul francez PSA Peugeot Citroen a incheiat, in iulie, un acord cadru cu compania iraniana SAIPA, pentru o investitie de 300 de milioane de euro, pentru dezvoltarea si producerea a trei modele Citroen.

Unul dintre directorii grupului Renault, Jean-Christophe Kugler, a declarat recent ca unitatea de la Mioveni functioneaza la capacitate maxima, iar fabrica este una dintre cele mai bune din grupul francez. Kugler a tinut sa precizeze ca nu firma nu are in plan sa mute productia Dacia de la Mioveni in orasul marocan Tanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *