Tinerii români vor un salariu de început de 2.200 de lei

guvern-piatamunciiTinerii din România, în ceea ce priveşte primul loc de muncă, vor un salariu lunar de 2.200 lei şi un program de lucru săptămânal care nu depăşeşte 40 de ore, preferabil într-o corporaţie, arată raportul independent Graduate Barometer 2016, lansat de Trendence Institut. Ținerii vor ca primul loc de muncă să le aducă un venit anual de aproape 6.000 de euro şi să nu îi solicite săptămânal mai mult de 40 de ore.

Aşteptările lor sunt însă departe de media europeană, care se ridică la un venit anual de peste 23.000 euro, adică aproape 2.000 euro pe lună şi 42 de ore de lucru săptămânal. Potrivit studiului, cele mai mari aşteptări sunt cele ale tinerilor elveţieni, cu un program de lucru de 44 de ore, dar şi un salariu pe măsură, peste 60.000 euro anual. Priorităţile în carieră ale celor proaspăt intraţi în câmpul muncii din România sunt clare: 83.9% dintre aceştia preferă o angajare permanentă. Situaţia nu este cu mult diferită la nivel european, 81.6% dintre tineri optând pentru aceeaşi variantă. Doar 16.1% în România, respectiv 18.4% în Europa preferă să fie angajaţi temporar.

Trendul absolvenţilor români este asemănător cu cel din UE. Când vine vorba de sarcinile dorite, 53.8% dintre absolvenţii europeni îşi doresc sarcini strategice, în detrimentul sarcinilor operaţionale, fiind urmaţi îndeaproape de 51% dintre români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *