MOL Romania a lansat a opta editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor

mol-sanatate_2016_roMOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat a opta editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, prin care ofera sprijin financiar organizatiilor care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu dizabilitati. Finantarea totala de 300.000 de lei va fi alocata castigatorilor concursului de proiecte, inscrierile fiind deschise pana la 30 octombrie 2016. Prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 20.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada decembrie 2016 – august 2017.

Editia din acest an a Programului MOL pentru sanatatea copiilor a fost lansata in Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara. In cadrul evenimentului, un numar de 17 organizatii care au primit finantare in editia precedenta au prezentat rezultatele proiectelor realizate in decursul anului.

Kinga_Agnes Daradics_Mol_RomaniaNe onoreaza si ne bucura colaborarea cu organizatiile non-profit care ne-au fost parteneri in ultimii sapte ani. Aceste asociatii antreneaza terapeuti si profesionisti exceptionali in sprijinul micilor beneficiari curajosi ai Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Generozitatea si cooperarea acestor organizatii in beneficiul copiilor cu diferite dizabilitati ne arata ca acum sapte ani am ales o cale buna pentru sustinerea cauzei copiilor. Pe langa rezultatele medicale semnificative in unele cazuri, se poate constata efectul terapeutic pozitiv si asupra familiilor cu copii suferinzi, ceea ce este important pentru comunitatile unde ne desfasuram activitatea”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Premiului MOL pentru sanatatea copiilor a fost acordat Asociatiei Audiosofia din Bucuresti, pentru cel mai bun organizatii-_mol-sanatatea-copiilorproiect realizat in cadrul editiei a 7-a, 2015, a programului. Pe langa profesionalismul in derularea proiectului „Caruselul mastilor”, juriul a apreciat cooperarea Asociatiei Audiosofia cu alte asociatii participante la program si prezentarea proiectului la Conferinta Europeana de Dramaterapie.

Laureata Premiului MOL pentru sanatatea copiilor va beneficia la urmatoarea editie a programului de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, in valoare de 20.000 de lei, fara sa se inscrie la concursul de proiecte, si va desemna un membru al juriului.

De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.095.000 lei ONG-urilor care au derulat 129 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 9.000 de beneficiari in activitatile lor.

Pentru mai multe detalii, click AICI 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *