Autovit: Vanzarile online de automobile, dominate de dealeri

autovit1Procentul anunturilor afisate de dealerii auto din Romania, din total, a ajuns la 55%, fata de 25%, cat era in 2012, potrivit Autovit.ro. Criza din 2009 i-a obligat pe dealeri sa-si regandeasca modelul de business, asa ca internetul a devenit un instrument important in strategia de vanzari, in contextul reducerii costurilor.

“Prezenta masiva, consistenta, transparenta si relevanta a dealerilor in mediul online este o necesitate a zilelor noastre, care ofera cumparatorilor acces facil la informatii pentru a compara si accesa imediat ofertele listate. Procentul anunturilor postate de comerciantii profesionisti a crescut de la 25% in 2012 la 55% anul acesta ceea ce reflecta evolutia si importanta dealerilor in dinamica pietei”, a declarat managerul Autovit.ro, Andrei Dusu.

In anul 2012, pe Autovit.ro erau inregistrati 435 de dealeri care tranzactionau atat masini noi, cat si second hand. Numarul acestora a crescut pana la 1.152 in anul 2016. In ultimul an, 277 de dealeri auto s-au inscris pe platforma de anunturi auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *