Carrefour Romania prezinta episodul 4, Seasons of Change, din seria Wild Carpathia

filename_0andreea-mihai-charlie-ottley-si-oana-mihai-la-premiera-celufilename_1i-de-al-patrulea-episod-wild-carpathia-1Seria Wild Carpathia a ajuns la cel de-al patrulea episod, Seasons of Change, documentar sub regia și direcția prezentatorului britanic Charlie Ottley. Realizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Carrefour Romania, alături de susținerea European Nature Trust. Ultimul episod al seriei, va prezenta “o faţă diferită a României”, promovând frumuseţile, tradiţiile şi zonele rurale pe timpul iernii. Premiera documentarului a avut loc vineri, 23 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti.

Wild Carpathia, dupa cum bine știți, este o serie de documentare care aduce în prim plan frumusețea României și aspectele ei naturale mai puțin cunoscute sau văzute. Pentru Carrefour Romania, Wild Carpathia a devenit un proiect de suflet, pentru că ne dorim să investim constant în comunitățile în care activăm și în inițiative care au un impact pozitiv asupra acestora. Pentru noi, implicarea in cel de-al patrulea episod din seria de documentare a însemnat un demers prin care ne-am asumat și reconfirmat inițiativa de a contribui la conservarea comorilor naturale și a obiceiurilor locale, care sunt importante din toate punctele de vedere pentru patrimoniul național”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.

Documentarul Wild Carpathia prezintă minunile naturii din munţii şi pădurile României. Prezentatorul şi poetul Charlie Ottley, care semnează şi scenariul seriei, îşi conduce telespectatorii prin ţara noastră şi le dezvăluie satele tradiţionale, mănăstirile, cultura autentică. Al patrulea episod Seasons of Change va ilustra faptul că în interiorul țării noastre se afla, poate, singurul peisaj medieval care s-a conservat de-a lungul vremii, în ciuda defrișărilor și a altor fenomene care amenință locurile în care natura se desfășoară în toată splendoarea ei.

Sunt extrem de încântat de acest ultim episod din seria Wild Carpathia. Am lucrat 14 luni la acest proiect şi am prelucrat peste 90 de ore de filmare într-un material de 55 de minute. Cu ajutorul oamenilor, printr-o mare campanie de strângere de fonduri, cu ajutorul Carrefour şi a altor susţinători, am creat un film ce sperăm să schimbe inimile şi mentalităţile oamenilor. România deţine cea mai mare biodiversitate din Europa, un adevărat habitat pentru speciile sălbatice, în care trăiesc cela mai mari animale carnivore din Europa. De asemenea, ofera un peisaj autentic şi istoric. Toate aceste comori sunt ameninţate pe termen scurt şi lung. Mesajul central transmis de seria Wild Carpathia este următorul: pentru a asigura un viitor prosper în mediul rural din România, trebuie să găsim modalităţi de a conserva valorile naturale şi culturale ale tării”, povestește Charlie Ottley, realizatorul documentarelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *