TIKA si Casa Regală a României au dotat cu echipamente informatice o școală din Adjud

14408085_1446690505358300_1453177464_oAgenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) a renovat şi a dotat Laboratorul de Informatică și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale ‚,Principele Radu’’ din Adjud cu echipamente de ultimă generație .

Acestea au fost inaugurate la jumatatea  lunii septembrie, în prezența ASR Principele Radu al României, a Coordonatorului Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă la Bucureşti Hacı Ahmet Daștan,a primarului municipiului Adjud dl. Constantin Armencea,a dlui. deputat Victor Roman,a reprezentaților autorităților locale din județul Vrancea și a altor invitați.

Sunt unsprezece ani de când am întreprins prima vizită oficială în Republica Turcia, stabilind relații de colaborare pe teme economice, guvernamentale, parlamentare, diplomatice, culturale și educaționale. Un deceniu și mai bine s-a scurs de atunci, iar Familia Regală a făcut an de ani eforturi de a aduce aproape societatea civilă, mediul economic și cultural, instituțiile de învățământ ale celor două țări.În anii 1920, Regele Carol al II-lea, pe atunci Principe Moștenitor, a vizitat Istanbulul și s-a întâlnit cu oficialii vremii. La finele anilor 1920 și începutul anilor 1930, Regina Maria a vizitat de trei ori Republica Turcia, alături de Principesa Ileana și Principele Nicolae. În anii 2005, 2006 și 2007, Regele Mihai I și Regina Ana au fost oaspeții Turciei.În anii din urmă, am luat cunoștință cu apreciere de existența Agenției de Cooperare, un organism oficial care crează punți de legătură prin intermediul educației. Principesa Moștenitoare și cu mine am dorit ca această cooperare să se reverse generos asupra școlilor din România care ne poartă numele. Proiectul de la „Școala Gimnazială Principele Radu” din Adjud a fost îndeplinit, spre mândria și bucuria noastră, a tuturor. Felicit din inimă TIKA și aduc calde urări școlii din Adjud. Fie ca elevii ei să se bucure din plin de confortul și calitatea laboratorului de informatică și a sălii de sport. “ a declarat ASR Principele Radu al României.

Având convingerea că prosperitatea unei societăți se află în strânsă legătură cu educația generațiilor viitoare, instituția noastră continuă și în acest an să acorde educației importanța cuvenită. Motivați fiind de această convingere, ne-am propus să realizăm noi proiecte care să vină în sprijunul unei mai bune dezvoltări a sistemului educațional. Astfel, am reușit să stabilim o serie de colaborări puternice și să investim în acele zone în care există o nevoie reală. Aceasta a fost și cazul Școlii Gimnaziale ‚,Principele Radu’’ din Adjud și ne bucurăm că am putut veni în ajutorul copiilor care învață în aceasta școală.Încă din 2015, când a fost înființat biroul din România al Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă, am susținut o serie de inițiative, care au presupus investiții mai ales în educație și sănătate, și suntem încântați să vedem rezultatele acestora.Suntem interesaţi să consolidăm relaţiile dintre România şi Turcia şi vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte”, a declarat Hacı Ahmet Daștan, Coodonator al Oficiului Coordonare Programe – TİKA București.

Printre echipamentele asigurate de TIKA se numără 20 de computere însoțite de imprimante de ultima generație și mobilier aferent,un videoproiector,aparate de gimnastică,masa de tenis,jocuri de şah,mingii de fotbal și handbal, precum și echipamente sportive pentru elevii şcolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *