S-a lansat oficial comunitatea “Code for Romania”

code4roSe lansează oficial Code for Romania, o comunitate de programatori, designeri, specialiști în științesociale sau comunicare care oferă soluții digitale pentru rezolvarea provocărilor societății românești.
Ideea acestui tip de organizație s-a născut în San Francisco în 2008 sub numele de Code for America, iar modelul s-a perpetuat în toată lumea sub forma unor comunităţi naţionale de profesionişti voluntari care îşi propun să rezolve probleme ale societăţii prin soluţii IT.

Organizaţiile “Code for” creează instrumente digitale de tip open- source pentru cetăţeni, societatea civilă şi instituţii publice și cred in puterea tehnologiei digitale de a deschide noi contexte prin care cetăţenii se pot implica în sfera publică şi pot avea un impact pozitiv asupra comunităţilor.

Code for Romania este o organizație neguvernamentală neafiliată politic și apolitică, înființată în 2016. În acest moment organizația este susținută financiar de propria comunitate de 60 voluntari din România și diaspora. Aceștia sunt implicați în 8 proiecte din următoarele domenii: informare și acces la informații publice, facilitare a accesului la servicii publice, implicare civică și colaborare, educare și promovare a culturii.

Voluntarii se pot implica oricât doresc, începând de la o oră pe săptămână. Toate soluțiile tehnice se dezvoltă online și în format open source. Ideile de proiecte pot veni de la ONGuri, instituții publice sau din comunitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *