Noul echipament Xerox imprimă rapid fotografii, imagini și text, direct pe obiecte

pressNoua imprimantă Xerox Direct to Object cu tehnologia inkjet oferă o metodă revoluționară de a personaliza direct obiectele, cu ajutorul unei tehnologii ce utilizează duze minuscule de oțel inoxidabil.

Aceste duze intră în componența capetelor de imprimare – care au dimensiunea unui pachet de cărți de joc – și permit imprimarea pe obiecte de toate mărimile, de la capace de sticlă, la căști de protecție. Echipamentul poate imprima pe materiale din plastic, metal, ceramică și sticlă, ceea ce elimină necesitatea de a folosi etichete costisitoare.

Inovația deschide calea pentru a crea rapid produse personalizate, în contextul în care preferințele consumatorilor gravitează în jurul acestei tendințe”, spune Brendan Casey, vicepreședinte Xerox Engineering Services. „Imaginați-vă că un suporter poate veni acasă cu o cască sau o minge care a fost personalizată chiar pe stadion, iar un magazin poate oferi servicii de personalizare pentru sute de produse.”

Echipamentul Xerox folosește algoritmi avansați care controlează duzele microscopice (ale căror dimensiuni au jumătate din diametrul unui fir de păr), pentru o obține cea mai înaltă calitate a imaginii. Echipamentul direcționează cu mare precizie jetul de cerneală, la distanțe de 6 mm, pentru a imprima pe suprafețe netede, aspre, ușor curbate sau cu denivelări, la rezoluții de imprimare între 300 și 1.200 dpi. Imprimanta poate personaliza până la 30 de obiecte pe oră, cu posibilitatea de scalare pentru producție.

Adevărata inovație constă în faptul că acum putem imprima pe obiecte cu forme diverse, cum ar fi recipientele de apă din metal, fără a mai fi nevoie de o pregătire prealabilă și reducând costurile pe care le implică flexografia sau captura de imagini, ambele fiind procedee ale imprimării tradiționale”, a spus Wayne Buchar, inginer șef, Xerox Engineering Services. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *