ASF: Sistemul electronic de emitele a politelor RCA a fost partial blocat

rca2Sistemul electronic CEDAM, prin care se emit politele RCA, a fost partial blocat luni si marti, potrivit ASF. Cauza o reprezinta un numar urias, milioane intr-o singura zi, de interogari provenite de la companiile de asigurari. Acest numar de interogari este primit, de regula, intr-o saptamana intreaga. Interogarile au fost trimise in special pentru serviciile privind stabilirea clasei de daune bonus-malus.

Din aceasta cauza, sistemul a raspuns cu greutate, iar unii utilizatori nu au putut obtine informatiile necesare emiterii de polite RCA.

“In cursul zilelor de luni si marti, 19 si 20 septembrie 2016, serviciile web ale sistemului informatic CEDAM (cu precadere cele pentru stabilirea clasei de daunalitate bonus-malus) au fost suprasolicitate din cauza unui numar foarte mare de interogari provenite de la companiile de asigurari, fiind inregistrat un volum zilnic de aproximativ 4 milioane de solicitari. Pentru comparatie, acelasi numar de interogari sunt primite in mod normal intr-o perioada de 1 – 2 saptamani”, a precizat ASF.

In ciuda acestor probleme, a subliniat ASF, sistemul a ramas functional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *