Sustine initiativa de educatie dentara lansata de clinica Dental One!

dentalRomania este pe ultimul loc in topul european al igienei orale, iar consumul de pasta de dinti este, in medie, de un tub si jumatate in mediul rural si trei in mediul urban. Conform studiilor un roman foloseste in medie aceeasi periuţa de dinti timp de doi ani de zile iar 58% dintre romani merg la medic mai putin de o data pe an. Prin urmare  80% dintre romani au probleme dentare. Unii isi pot permite o procedura de refacere a danturii, insa, pentru cei mai multi romani, acest lucru nu este posibil.

In urma analizarii acestor statistici medicii stomatologi de la clinica Dental One din Bucuresti au tras un semnal de alarma asupra riscurilor pe care o igiena dentara precara le poate avea asupra starii generale de sanatate. O dantura frumoasa reflecta o stare de sanatate buna, un organism puternic, si semnifica, in egala masura, si ca persoana respectiva are grija de propriul corp si de igiena sa orala. Mai mult decat atat, un zambet sanatos este un atu in actiunile de socializare si reprezinta un simbol al statutului social al unei persoane.

Pe langa riscurile dentare si gingivale, pot aparea si probleme generale de sanatate. Foarte des, persoanele care nu mesteca mancarea corect dezvolta probleme digestive sau de nutritie. Din pacate, in Romania, pacientul ajunge destul de tarziu la cabinetul medical ca să investigheze cauza. Prin intarzierea vizitei la stomatolog, infecţia se dezvolta si este necesara extracţia dintelui. Cu cat amanam mai mult, problemele dentare se amplifica, iar pentru tratarea lor, apar costuri financiare mult mai mari şi mai multe sedinţe la medicul dentist.” declara Dr. Remus Stratulat, din echipa clinicii Dental One.

Principalele motive pentru care statisticile cu priveste la igiena orala sunt astfel, ar fi: saracia, lipsa de educatie si anxietatea dentara. In acest sens Dental One a initiat campania sociala ”Ajuta-ne sa crestem zambete!”, prin care doreste sa readuca zambetul pe buze acelor tineri care sufera de probleme dentare si nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a-si permite procedurile stomatologice necesare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *