Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, desfiintat de Guvern

guvern3Executivul condus de Dacian Cioloș desfiinteaza, prin OUG referitoare la RCA, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. Acesta institutie platea despagubirile pentru daunele provocate de masini fara polite RCA. Atributiile si patrimoniul sunt transferate catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR).

“In termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, BAAR va prelua intregul patrimoniu al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii si se va reorganiza in conformitate cu prevederile prezentei ordonante de urgenta. (…) De la data preluarii patrimoniului de catre BAAR, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii se va dizolva”, se mentioneaza in OUG.

In schimb, in cadrul BAAR urmeaza sa se creeze Fondul national de protectie, din Fondul comun Carte Verde, administrat in prezent de catre BAAR. “Fondul national de protectie, ca structura proprie a BAAR, se va constitui din Fondul comun Carte Verde detinut si administrat de BAAR si din 95% din disponibilul care va fi preluat de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii; diferenta de 5% din disponibilul respectiv va fi utilizata pentru cheltuielile de functionare ale BAAR”, prevede Ordonanta de urgenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *