Faurecia inaugurează în România cea mai modernă fabrică a grupului

faureciaFaurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume a inaugurat astăzi cea mai modernă fabrică de tapițerii auto a grupului în prezența unor reprezentanți ai autorităților centrale, a conducerii globale a grupului și a angajaților. Având o suprafață totală de 12.000 m2, fabrica dispune de o zonă de producție ergonomică, echipată cu sisteme moderne de ventilație și de o cantină ce poate deservi un număr de 2000 de angajați.

Utilizând tehnologii de vârf în procesele de tăiere și coasere, cei 1.200 de angajați produc tapițerii textile și de piele la standarde de înaltă calitate pentru unii dintre cei mai importanți producători mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault şi branduri Volkswagen. Materialele din care sunt realizate cele peste 500 de tipuri de tapițerii sunt achiziționate în proporție de 75% de la furnizori locali. În 2016, 280.000 de mașini vor fi echipate cu tapițerii produse la Râmnicu Vâlcea.

„Datorită experienței noastre de succes în România, am decis să investim 12 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea în cea mai modernă fabrică a grupului. Investiția a generat peste 700 de noi locuri de muncă. Pentru perioada următoare obiectivele noastre sunt creșterea capacității de producție pentru a livra 280.000 de tapițerii în acest an și recrutarea a 600 noi angajați până în 2017” a declarat Hagen Wiesner, Executive Vice President, Faurecia Automotive Seating.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *