Cererea de tabere educaționale în străinătate, avans de 30%

educatie-kartingÎn acest an cererile pentru taberele de studiu în străinătate, dedicate elevilor de gimnaziu și liceu au crescut cu aproximativ 30 % față de 2015. Românii și-au trimis copiii cu vârste între 5 și 16 ani către mai multe destinații europene, dar și peste ocean, pentru a-și dezvolta cunoștințele de limbi străine, abilitățile profesionale și de relaționare sau pentru a se orienta către domeniul educațional sau sistemul de învațământ care li se potrivește.

„Această creștere ne face să credem că gradul de conștientizare a importanței pe care o are educația de calitate, încă de la vârste fragede, este tot mai mare în rândul părinților români și, de aceea, ne așteptăm la o menținere a acestui ritm de creștere. Aceste «edutabere» oferă posibilitatea dezvoltării personale a participanților, prin aprofundarea cunoștințelor de limbi străine, dezvoltarea abilităților profesionale și îi ajută pe copii să-și descopere afinitățile pentru un anumit domeniu profesional. De asemenea, taberele educaționale din străinătate le oferă elevilor ocazia unei interacțiuni interculturale cu copiii din întreaga lume, ori într-o lume globalizată competențele de comunicare interculturală au o importanță crucială”, declară Alexandra Piha, Consultant Educațional EduTabere în străinătate, IntegralEdu.

Țările cele mai căutate de către români au fost, la fel ca în anii trecuți, Marea Britanie, Germania, Franța și Spania, iar destinațiile noi pentru care a crescut cel mai mult cererea au fost Portugalia și Elveția. Aceste tabere oferă un pachet complet de servicii, pe lângă cursurile oferite elevilor și activități de recreere și sportive, excursii, monitorizare și asistență permanentă, transfer la și de la aeroport, serviciul de minori neînsoțiți unde e cazul și desigur cazare și masă. Costul unei tabere variază de la 350 de euro pentru o săptămână, în Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeași perioadă în Germania sau 1.000 de lire sterline în Marea Britanie, dar poate ajunge și la 3.000 de franci elvețieni pentru taberele exclusiviste din Elveția. Totodată, anul acesta, devalorizarea lirei a facut cu aproximativ 18% mai accesibile taberele educaționale în Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *