Un violonist din Kazahstan și doi sud-coreeni sunt finaliștii Secțiunii Vioară a Concursului Enescu 2016

cupola-ateneuErzhan Kulibaev (Kazahstan), Gyehee Kim (Coreea de Sud) și Donghyun Kim (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016. Rezultatele au fost anunțate sâmbătă seară de juriul de specialitate format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii Vioară care are loc luni, pe 19 septembrie la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea violinistului Erzhan Kulibaev, Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re  Major op. 35 în interpretarea tinerei violiniste Gyehee Kim și Beethoven – Concertul pentru vioară în Re Major op. 61 în interpretarea tânărului Donghyun Kim. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Christoph Poppen.

Erzhan Kulibaev (Kazakhstan) are 29 de ani. A urmat studiile la Madrid. A susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum Polish Chamber Philharmonic și Poznan Philharmonic Orchestra.

Gyehee Kim (Coreea de Sud) are 23 de ani și studiază la Seoul National University. De-a lungul timpului a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music și Bulgaria Pleven Philharmonic.

Donghyun Kim (Coreea de Sud) are 16 ani și este cel mai tânăr concurent înscris la Secțiunea Vioară. Studiază la Universitatea Națională de Arte din Coreea. A evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra și Suwon Philharmonic Orchestra.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *