Studiu: Românii nu pun preț pe igiena orală

imageresize70% dintre români, și-au pierdut dinții naturali, iar 30% dintre aceștia au rămas fără întreaga dantură, arată o analiză citată de Societatea Estetică din România. Motivul este că românii nu pun preț pe igiena orală. În mediul rural, oamenii își schimbă periuța de dinți o dată la 10 ani.

Acest lucru se reflectă în piața stomatologică, care vine cu soluții din ce în ce mai inovative pentru cei care își doresc un zâmbet frumos și sănătos.

De curând s-a introdus și în România tehnica pe care o îmbrățișează starurile de la Hollywood care își doresc un zâmbet de milioane. Cu noua tehnologie, care constă în fațete dentare ultra-subțiri, cât o lentilă de contact, poți obține un zâmbet de vedetă cu doar două ședințe la medicul stomatolog. Metoda nu afectează deloc sănătatea dinților, nu presupune șlefuire, ca în cazul fațetelor obișnuite, și are garanție pe viață. Cu fațetele dentare se poate obține acel alb imaculat, rezultat ce nu se poate realiza întotdeauna printr-o simplă albire.

Fațetele Lumineers sunt alegerea numărul 1 pentru pacienții din America și vedetele de la Hollywood. Acum și românii se pot bucura de această soluție. Sunt mult mai subțiri decât alte tipuri de fațete si nu necesită anestezie, a declarant Alina Hanif-Crantea, medic specialist estetica dentară și facial.

Această metodă rezolvă probleme inestetice legate de dinții strâmbi și nealineați, inegali, coroane inestetice, dinții spațiați, ciobiți sau cariați și cu tratamente inestetice. Demi Moore, Angelina Jolie, Catherine Zeta Jones, Tom Cruise sau George Clooney au apelat deja la acest truc, iar, mai nou, și vedetele autohtone precum Inna, Loredana Groza sau Mihaela Rădulescu și-au pus fațete la stomatolog.

Fațetele nu își schimbă culoarea în timp, iar aspectul lor este unul foarte natural. Procedura este minim invazivă și nu este necesar tratamentul de canal, a declarat medicul dentist de la clinica New Dental, Irina Gavriluț.

Fațetele dentare sunt o alternative la albire, o altă procedură de a obține un zâmbet frumos. Albirea constă în aplicarea unui gel specific pe suprafața vizibilă a dinților, după curățarea prealabilă a acestora. Albirea cu lampa ZOOM este una dintre cele mai populare proceduri. Durează o oră, iar rezultatul va fi vizibil minimum un an, în condiții de respectare a igienei și cu un stil de viață echilibrat.

Beneficiul se extinde pe o perioadă de până la 10 ani, cu respectarea condițiilor de control periodic și a periajului dentar realizat acasă. Indiferent de metoda aleasă pentru estetica dentară, cel mai important aspect pentru sănătatea dinților este igiena orală. Medicii recomandă perierea dinților de cel puțin două ori pe zi și folosirea apei de gură și a aței dentare. De asemenea, periuța de dinți trebuie schimbată cel puțin o dată la trei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *