Grupul Renault sprijină pompierii paramedici

renaultGrupul Renault România a găzduit etapa regională a „Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat”, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Echipaje ale IGSU, formate din pompieri paramedici, au simulat intervenţii în situaţiile de urgenţă pe 29 vehicule Dacia, puse la dispoziţie de către Grupul Renault România.

Pompierii au participat la două probe, „descarcerarea din vehicule” şi „acordarea primului ajutor calificat”, folosind vehicule Dacia, puse la dispoziţie de către Renault. Salvatorilor români li s-a adăugat şi un echipaj din Franţa, cu titlu demonstrativ, realizând simulări similare. În urma competiţiei, cele mai bune echipe au fost premiate, inclusiv de către Grupul Renault România. Concursul este organizat anual de IGSU, în România, și reprezintă o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să îşi autoevalueze tehnica și practica. Contribuția Grupului Renault la această competiție este extrem de bine primită de către salvatori, în condițiile în care aceștia au șansa să exerseze noțiunile teoretice pe autovehicule Dacia, dispuse în scenarii de accidente la scară reală.

”Siguranța rutieră este una dintre priorităţile Grupului Renault, în calitate de constructor de automobile internaţional, şi se înscrie în axele noastre de responsabilitate socială. De 50 de ani, investim permanent și facem pionierat atât în materie de siguranță pasivă, pentru a proteja din ce în ce mai bine pasagerii vehiculelor pe care le producem, dar și în ceea ce privește participarea membrilor comunităților locale la efortul de educație și securitate rutieră”, a declarat Yves Caracatzanis, Preşedinte Director General Dacia şi Director General Grup Renault România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *