CEZ – Pentru 48 de elevi astazi a fost prima zi a Scolii de Meserii.

prima-zi-la-scoala-de-meseriiAstazi, CEZ Distributie a deschis Scoala de Meserii pentru 20 de elevi inscrisi la Liceul Tehnologic Astra Pitesti si 28 de elevi ai Colegiului Tehnic Energetic Craiova, program care isi propune sa devina fundatia carierei de electrician a fiecaruia dintre tinerii inscrisi. Ii asteapta burse de studiu, laboratoare moderne si indrumarea specialistilor CEZ Distributie.

Proiectul desfasurat in parteneriat cu Liceul Tehnologic Astra Pitesti, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Inspectoratele Scolare Judetene Arges si Dolj si Asociatia ROI, a lansat la sfarsitul lunii iunie o oportunitate inedita elevilor de clasa a VIII-a care isi doreau o cariera in domeniul electric. Astfel, doritorii unei meserii de profil s-au putut inscrie la cele doua unitati scolare, intr-una dintre cele doua clase cu profil electric, pentru a face parte din generatia de electricieni a viitorului.

Prima zi de scoala a fost plina de emotii pentru elevi, care s-au familiarizat cu programul Scoala de Meserii si au primit primul instrument util – un multimetru digital.

Maria Olaru, eleva a Colegiului Tehnic Energetic Craiova, singura fata din clasa cu specializare electrician exploatare retele de joasa tensiune, ne-a marturisit o parte din asteptarile sale de la programul Scoala de Meserii: „Imi doresc sa devin un electrician profesionist si cred ca programul va fi un sprijin de nadejde pentru mine. Ma bucur ca ma numar printre beneficiari.”

Scoala de Meserii a starnit entuziasm si in randul elevilor Liceului Tehnologic Astra Pitesti, unde Marian Cristian Stoica, in varsta de 14 ani, ne-a impartasit motivul pentru care s-a alaturat programului: „M-am inscris la clasa de electricieni pentru ca si tatal meu are aceasta meserie si imi doresc sa il urmez si eu.”

Cei 48 de elevi ai unitatilor scolare vor patrunde in tainele meseriei de electrician in laboratoarele ce vor fi utilate cu echipamente electrice de ultima generatie de catre CEZ Distributie si vor beneficia pe langa cunostintele si deprinderile dobandite la cursuri si de sesiuni de mentorat si stagii de practica in cadrul operatorului de distributie.

De asemenea, viitorii profesionisti din domeniul energetic vor fi stimulati sa obtina performante scolare notabile prin bursele lunare ce vor fi acordate celor mai buni 5 dintre ei, de catre CEZ Distributie. Primele 5 cele mai bune rezultate scolare din fiecare clasa cu profil electric, stabilite in urma unor criterii semestriale de performanta, vor aduce cate 200 lei lunar celor mai constiinciosi dintre elevi.

Bucuria, emotiile si asteptarile elevilor au fost impartasite si de cadrele didactice care ii vor indruma pe elevi catre meseria de electrician. Astfel, Directorul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, domnul Ionut Bistriceanu, a declarat: „Un colegiu tehnic nu poate sa existe fara sprijinul agentilor economici, iar de astazi avem alaturi de noi, in efortul de a pregati elevii pentru viitor, si sprijinul unei companii puternice precum CEZ Distributie. Am incredere in elevi, in forta lor de munca si in faptul ca vor cunoaste performanta si succesul in meseria pe care si-au ales-o.”

La Pitesti, doamna Maria Ionica, Director al Liceului Tehnologic Astra Pitesti, a descris parteneriatul astfel: „Ne simtim onorati de faptul ca CEZ Distributie a avut incredere in institutia noastra si ca impreuna, printr-o colaborare serioasa scoala-partener economic, vom putea crea perspective solide pentru tinerii din Romania, astfel incat acestia sa fie pregatiti pentru cerintele actuale din campul muncii”.

CEZ Distributie se implica activ in dezvoltarea generatiei de electricieni ai viitorului, propunandu-si ca, alaturi de Liceul Tehnologic Astra Pitesti, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Inspectoratele Scolare Judetene Arges si Dolj, in parteneriat cu Asociatia ROI, sa ofere elevilor conditiile propice pentru a face performanta in domeniul energetic.

Programul pilot Scoala de Meserii editia 2016 face parte din strategia de responsabilitate sociala (CSR) a companiei, ale carei directii principale de actiune sunt educatia, sanatatea, cultura si sportul, si se desfasora concomitent in Colegiul Tehnic Energetic Craiova si in Liceul Tehnologic Astra Pitesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *