A fost inventată geanta care vindecă de mania shoppingului

shopping-1015437_960_720Cercetatorii irlandezi au inventat o geantă inteligentă care se blochează singură , atunci cand bugetul de cumpărături a fost depăsit. 

Dotată cu un microprocesor, un comutator computerizat, un sistem de vibrație, Bluetooth, GPS și becuri LED, geanta se închide în momentul în care în contul bancar atasat nu mai sunt bani suficienti. In momentul în care bugetul destinat cumpărăturilor a fost depăsit, geanta luminează, vibrează si se inchide singură. De altfel, geanta poate fi folosită pentru încarcarea dispozitivelor electronice. Dacă este furata, dispozitivul GPS si cel de alarma te pot ajuta de îndata să o recuperezi.

ibag2

IBag2, asa cum a fost denumită, a fost creată de cercetatorii de la Colmac Robotics Ltd, din Dublin, în colaborare cu designerul newyorkez Geova Rodriguez. Poate fi achizionată însă la un pret deloc de deglijat. 5000 de dolari!

Accesoriul a fost lansat în cadrul unui program-pilot, în SUA, ca o masura în urma semnalelor alarmante privind sindromul shoppingului impulsivo-compulsiv. Potrivit Finder.com, cei mai impulsivi cumpărători sunt cei cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

Cercetatorii irlandezi promit în viitor crearea unui accesoriu similar destinat barbatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *