Transgaz semnează contractul de finanțare pentru BRUA

transgazConducerea Transgaz semnează vineri, la Budapesta, contractul de finanţare din fonduri europene a conductei Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), potrivit unui comunicat al companiei.

BRUA va lega reţelele de gaze naturale din aceste țări şi va permite exportul gazelor de la Marea Neagră spre Austria. Lucrările de construcţie a conductei ar trebui să înceapă în a doua jumatate a anului 2017.

”Managementul privat al companiei va semna la Budapesta contractul de finanţare pentru grantul de 179,4 milioane euro primit de la Uniunea Europeană pentru Proiectul BRUA-Faza1”, a precizat Transgaz, într-un comunicat.

BRUA se află în faza de elaborare a proiectului tehnic și se află în derulare procesul de obţinere a avizelor şi acordurilor necesare. După finalizarea acestei etape, urmează procedura de atribuire pentru achiziţia lucrărilor de execuţie aferente conductei şi staţiilor de comprimare, realizarea lucrărilor de execuţie şi punere în funcţiune, iar apoi începerea operării. Construcţia conductei ar putea fi finalizată, în acest caz, la sfârşitul anului 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *