SNCF ŞI Alstom lansează primul lor parteneriat pentru inovare

tgvSNCF şi Alstom îşi îmbină cunoştinţele prin lansarea primului parteneriat pentru inovare pentru a crea următoarea generaţie de trenuri de mare viteză (TGV). Rachel Picard, Directorul General al Voyages SNCF şi Jean-Baptiste Eymeoud, Preşedintele Alstom Franţa, au inaugurat spaţiul comun de lucru pentru această cooperare ambiţioasă şi inovatoare, care include o echipă multidisciplinară de experţi din cele două companii.

Parteneriatul pentru inovare SNCF-Alstom va proiecta şi produce noul tren de mare viteză, planificat a intra în serviciul comercial în 2022. Parteneriatul va duce la stabilirea unei noi strategii tehnologice, comerciale şi industriale pentru mare viteză. Acesta va revoluţiona competitivitatea, cu obiectivul major de a reduce costurile de investiţie şi de funcţionare şi de a îmbunătăţi atractivitatea trenului pe piaţa produselor de mobilitate, oferind o nouă experienţă pasagerilor în ceea ce priveşte confortul şi serviciile la bord.

Ambiţiile pentru noua generaţie de TGV-ul sunt mari: reducerea costurilor de achiziţie şi de funcţionare cu cel puţin 20%, optimizarea amprentei de mediu, cu o rată de reciclare a materialelor de peste 90% şi reducerea consumului de energie cu cel puţin 25%, elaborarea ofertei comerciale pentru îmbunătăţirea experienţei pasagerilor: o creştere cu 20% a capacităţii, permiţând o creştere a serviciilor la bord şi/sau a numărului de pasageri.

Trenurile vor oferi de asemenea o modularitate mai mare în ceea ce priveşte aşezarea interioară şi compunerea vagoanelor, oferind o calitate îmbunătăţită în ceea ce priveşte serviciile, confortul şi conectivitatea oferite clienţilor. Acest proiect va genera în total 4.000 de locuri de muncă pentru sectorul feroviar francez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *