Catalyst România susține dezvoltarea SmartDreamers

marius gheneaCompaniile din portofoliul fondului au crescut în medie cu 60% Catalyst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital, va investi 700 mii euro în platforma de recrutare SmartDreamers și în planurile sale de extindere regională. Compania reprezintă ce-a zecea investiție realizată din fonduri europene puse la dispoziție prin inițiativa JEREMIE și marchează finalizarea perioadei inițiale de investiții a fondului Catalyst România. Fondată în 2014 de către Adrian Cernat, Mihai Ceușan și Marius Huza, SmartDreamers este utilizată în prezent în Romania și Ungaria de peste 2.000 de companii și peste 100.000 de candidați. Spre deosebire de platformele clasice, SmartDreamers conectează companiile și candidații prin strategii de marketing targetate, cu predilecție pe canalele de social media.

Pe lângă abordarea activă, această strategie ajută companiile în dezvoltarea brandului de angajator. În 2015, SmartDreamers a lansat aplicația de recrutare InRecruit, care ajută companiile să gestioneze cu ușurință întreg procesul de recrutare, de la postarea job-urilor pe multiple platforme cu un singur click – proces redus prin InRecruit de la câteva ore la câteva minute -, la gestionarea paginii de cariere și a tuturor CV-urilor, indiferent de surse.

“Această rundă de investiție, care vine după alte două realizate de către business angels, ne permite să accelerăm dezvoltarea afacerii pe piețele din România și Ungaria, precum și să deschidem operațiunile în noi piețe din ECE. Ne dorim ca orice companie, indiferent de dimensiune, să aibă acces la o soluție de recrutare completă și eficientă, motiv pentru care o mare parte din investiție va fi direcționată către dezvoltarea produselor SmartDreamers și InRecruit”, a declarat Adrian Daniel Cernat, CEO SmartDreamers.

“Este a zecea investiție activă a fondului Catalyst România și ne bucurăm să investim într-o altă companie românească de tehnologie, de data aceasta un business din segmentul soluțiilor online de recrutare, o companie care a fost înființată și se dezvoltă la Tg. Mureș și care completează frumos portofoliul de investiții al fondului nostru”, a completat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst România.

3TS Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondul este cel mai activ investitor din România după numarul de companii din sectorul IT și tehnologie în general. Companiile care au primit investiții sunt fie lideri naționali în domeniul lor de activitate, fie challengeri regionali sau globali. Catalyst România a investit circa 10 milioane euro începând cu anul 2013, contribuind prin capital, know-how, asistență și acces la experți la creșteri anuale ale companiilor din portofoliu în medie de peste 60%, precum și la crearea a peste 300 de locuri de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *