Gigantul LG va investi masiv în inteligență artificială

LGConcernul LG Electronics vrea să investească masiv în robotică și inteligență artificială, pentru a putea crea în viitor maşini sofisticate care să înlocuiască oamenii pe anumite segmente, potrivit Reuters. Compania sud-coreeană a anunţat că divizia sa de electrocasnice are un plan vast de dezvoltare în domeniul roboticii.

Obiectivul este dezvoltarea unor produse care să interacţioneze  cu aparate ca frigidere, maşini de spălat şi cele de climatizare.

”Ne pregătim de viitor cu investiţii mari în case inteligente și roboţi, pentru a mări capacitatea diviziei producătoare de aparate electrocasnice”, a declarat directorul diviziei, Jo Seung-jin, într-un comunicat.

Progresele realizate în pe acest segment, dar și în domeniul comunicaţiilor wireless, vor permite ca aparate tot mai complexe să interacţioneze prin intermediul internetului şi să efectueze sarcini mai complexe.

Mai multe state investesc în dezvoltarea inteligenței artificiale, în scopul dezvoltării unei noi industrii sau pentru a face faţă unor probleme socio-economice. Multe țări se luptă acum cu probleme importante precum rata scăzută a natalităţii sau îmbătrânirea populaţiei.

LG nu a precizat mărimea investiţiilor sau când va lansa pe piaţă produse robotice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *