Prețul petrolului, spre cea mai mare scădere din acest an

rompetrol.rafinarePreţul petrolului, deși recent în creștere ușoară,se îndreaptă spre cea mai mare scădere săptămânală din ultimele opt luni, informează Reuters. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat recent că un acord între exportatorii de petrol ar fi o decizie bună, care ar ajuta piața. Liderii OPEC vor discuta despre o posibilă stagnare a producţiei la o întâlnire din data de 26-28 septembrie, în Algeria.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în creştere cu 23 de cenţi, la 45,68 dolari pe baril, dar la nivelul săptămânii este pe cale să aibă o scădere de 8,5%, cea mai mare de la jumătatea lunii ianuarie. Petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, este tranzacţionat în urcare cu 19 cenţi, iar pe ansamblul săptămânii se îndreaptă spre o scădere de 9%, de asemenea cel mai amplu declin de la începutul acestui an.

”Preţurile cresc acum datorită dolarului mai slab şi a declarației lui Putin, în încercarea de a stabiliza piața”, a explicat Ole Hansen, director la Saxo Bank. Dolarul este în stagnare, vineri, faţă de un coş de valute, dar joi a înregistrat una dintre cele mai slabe evoluţii din ultimele două săptămâni, după date privind o contracţie surprinzătoare a activităţilor industriei prelucrătoare americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *