Andre Vivan da Silva este noul director general al GSK România

Andre Vivan da SilvaAndre Vivan da Silva, din Brazilia, a preluat funcția de director general al GlaxoSmithKline (GSK) Romania începând cu 1 septembrie. Andre preia acest rol de la Barbara Cygler, care a fost numită Vicepreședinte General Manager în Franța și în Belgia pentru ViiV Healthcare, un joint venture între GlaxoSmithKline și Pfizer. În noul său mandat, Andre va conduce echipa de management GSK România cu obiectivul de a păstra competitivitatea și performanța la nivel local și de a continua alinierea strategiei la grupul GSK.

Andre va continua să consolideze abordarea inovatoare privind relațiile dintre industria farmaceutică și profesioniștii și organizațiile din domeniul sănătății implementată în mandatul Barbarei Cygler. Începând cu anul 2014, GSK a fost prima companie din România care a luat decizia strategică de a opri sponsorizările oferite medicilor pentru a participa la congrese medicale, onorariile de consultanță pentru a vorbi în numele GSK la evenimente și moderare la întâlniri. Mai mult, Andre se va implica activ în consolidarea mediului de afaceri românesc din industria farmaceutică.

„Sunt onorat de această numire și aștept cu nerăbdare să îmi încep activitatea alături de echipa GSK România. Piața din România este extrem de competitivă și industria farmaceutică se confruntă cu câteva provocări, dar și cu o serie oportunități. GSK este o prezență puternică în România și vom continua să implementăm soluții inovatoare și schimbări în modelul de business care vor contribui la creșterea încrederii pacienților în industria farmaceutică și, în mod special, în GSK. În timpul mandatului voi continua să îndeplinesc misiunea noastră și voi face tot posibilul pentru a susține promisiunea GSK de a crește speranța de viață a românilor și de a-i ajuta să realizeze mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult.”, a declarat Andre.

Andre are o experiență vastă și o înțelegere profundă a industriei farmaceutice și a business-ului GSK. Până acum, a deținut funcția de vicepreședinte Primary Care și Commerical Operations în Italia și a contribuit la creșterea competitivității pe segmentul Primary Care. S-a alăturat echipei GSK în 2009, ca Specialty Business Unit Director, în Brazilia. În 2012, a fost numit Head of Academy, Commercial Excellence EMA, conducând divizia regională de Operational Planning, Sales și Launch Excellence iar în 2013 a fost numit Head of Business Planning, China.

Înainte de a se alătura GSK, Andre a ocupat diferite funcții executive în departamentele comerciale din industria farmaceutică, precum Schering Plough, Organon, Lundbeck și Eli Lilly. Andre Vivan are un master în Administrarea Afacerilor Internaționale la Universitatea Bournemouth UK. Andre este din Brazilia iar în timpul mandatului său va fi relocat la București, alături de soția și de fiica sa de 11 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *