Voluntarii Piraeus Bank au pregătit ghiozdanele de școală pentru 58 de copii

SAMSUNG CSC

În perioada 21 iulie – 26 august 2016, Piraeus Bank a susținut o campanie internă de prevenire a abandonului școlar. Astfel, pentru a ajuta copiii în situații dificile de viață, peste 200 de angajați Piraeus Bank din toată țara au pregătit ghiozdanele de școală pentru 58 de elevi înscriși în programul Fondul Special pentru Copii.

Au fost expediate colete cu donații achiziționate în valoare totală de 20.980 LEI care s-au transpus în peste 4.100 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Acestea au fost direcționate către 16 familii din București, Bacău, Neamț, Iași, Constanța, Mehedinți și Călărași, costurile cu transportul coletelor cu donații fiind suportate de Bancă.

Misiunea voluntarilor Piraeus a fost complexă: au luat legătura cu familiile și au investigat nevoia specifică fiecărui copil, au strâns donații și au făcut cumpărături, s-au asigurat că frații din aceeași familie primesc donații similare și echilibrate și că pachetele ajung în același timp pentru a păstra din bucuria surprizelor pregătite cu toată grija.

Pentru a asigura o abordare sustenabilă în prevenirea abandonului școlar, Piraeus Bank, prin prisma colaborării cu partenerul Medicover, le-a asigurat tuturor celor 58 de copii școlari susținuți de voluntarii Piraeus, abonamente la servicii medicale pentru o perioadă de 6 luni, începând cu 1 septembrie 2016. Șansa oferită de Piraeus Bank de a li se monitoriza îndeaproape starea sănătății la clinicile Medicover a fost o veste primită cu multă emoție de părinți.

„Modelul de business al Medicover se bazează pe reinvestirea întregului profit al companiei, pentru a contribui în mod susținut la activități cu impact social. Suntem încântați că putem veni în sprijinul copiilor defavorizați alături de Piraeus Bank, partenerul nostru de peste zece ani”, a declarat Adrian Peake, directorul general al Medicover România.

În ultimii 2 ani, Piraeus Bank România a desfășurat mai multe proiecte caritabile ce au ca scop ajutorarea familiilor înscrise în Fondul Special pentru Copiii.

“Suntem foarte mândri că, datorită angajaților Piraeus Bank Romania, cei 58 de copii vor avea un start reușit în anul școlar 2016-2017. Deși scopul proiectului “Ghiozdanul de Școală viza susținerea copiilor încadrați în instituții de învățământ, intrând în contact cu familiile defavorizate, voluntarii noștri au demonstrat multă empatie și responsabilitate și au pregătit donații și pentru frații mai mici sau neșcolarizați din cauza problemelor grave de sănătate (în total, aproximativ 80 de copii ajutați). O parte dintre voluntari, după ce au strâns donații câteva săptămâni la rând, și-au dorit să cunoască familiile și s-au deplasat pe distanțe și de peste 8 ore. Este absolut admirabil felul în care s-au implicat!Ț, a declarat Veronica Gheorghiu, Coordonatorul acțiunii de voluntariat “Ghiozdanul de Școală”.

Eforturile companiei și ale angajaților Piraeus Bank, destinate susținerii acestor copii, continuă pe parcursul anului 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *