Prințul Charles sprijină Festivalul de Carte Transilvănean

Festivalul-transilvanean-al-cartii-la-Richis Timp de 4 zile la Richiș vorbitori nativi de limba engleză vor interacționa cu scriitori români, maghiari și evrei, dar și cu poeți și muzicieni recunoscuți la nivel internațional. Atât autorii, cât și publicul se vor reuni la mese festive cu mâncăruri și băuturi tradiționale la Richiș, unul dintre cele mai frumoase sate din ținuturile săsești ale Transilvaniei.

În 2013 a avut loc prima ediție a Festivalului de Carte Transilvănean la Richiș, județul Sibiu, eveniment de mare succes cu participanți din țară și străinătate. Această a doua ediție își propune să recreeze succesul celei dintâi, prin intermediul unor invitați și al unui program de excepție.

Locul festivalului, satul Richiș, la poalele munților Carpați, este evidențiat printre alții de Dragoș Lumpan, care va vorbi despre Ultima Transhumanță. Lumpan va prezenta filmul său de succes cu același titlu despre acest rit vechi, acum un mod de viață pe cale de dispariție.Books11

Transilvania a atras mulți scriitori timp de secole, inclusiv irlandezi, englezi și români – John Paget, Walter Starkie, Miklos Banffy și Bram Stoker, printre alții. Transilvania continuă să exercite fascinație asupra ficțiunii, realității și poeziei contemporane reflectate de Stephen Watts, Claudiu Komartin și Christel Ungar-Țopescu.

Biletele pentru festival se pot rezerva la biroul de informare turistică din Richiș. Prețul unui bilet este 100 lei pe zi și include prezentările autorilor și prânzul cu vin. Biletul nu include excursiile și cina din ziua respectivă. Duminică seara, 11 septembrie, cina va fi servită în Căminul Cultural din Richiș odată cu vizionarea noului documentar „Războiul Regelui” – povestea Regelui Mihai și evenimentele din preajma celui de-al doilea război mondial. Costul biletului este 30 lei.

ASR Prințul Charles sprijină și de această dată Festivalului de Carte Transilvănean.

Fondator și organizator al Festivalului este doamna Lucy Abel Smith, autoarea noii publicații în limba engleză „Călătorii prin Transilvania: Valea Târnava Mare” din colecția Blue Guide, ce va fi lansat în 3 septembrie la Richiș. Acesta este primul ghid dedicat orașelor și satelor din Valea Târnava Mare.

Festivalul de Carte Transilvănean de la Richiș se desfășoară în limba engleză dar toate prezentările vor fi traduse în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *