Grawe intră pe piața asigurărilor auto din România din aceasta toamna

desprenoi_povesteGrawe România Asigurare a fost autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să își extindă activitatea pe două clase de asigurare: clasa 3 – Asigurări de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) și clasa 10 – Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA).Odată cu intrarea pe segmentul auto, Grawe România se alătură companiilor din grupul Grawe active pe piața asigurărilor de profil, respectiv cele din Austria, Slovenia, Croația, Bosnia, Ucraina și Republica Moldova.

Paul_Swoboda“După obținerea autorizării mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii, de la obținerea calității de membru în diferite structuri, până la autorizarea agenților proprii pentru asigurări auto. Astfel, preconizăm să vindem primele polițe la începutul lunii octombrie. Vom rămâne un asigurător cu prețuri corect dimensionate în funcție de acoperire, iar strategia noastră de business este neschimbată – ne vom adresa cu precădere clienților de retail și IMM-urilor. La fel ca și în alte linii de business, prioritățile noastre sunt respectul pentru consumatori și un standard ridicat de calitate a serviciilor pe care le oferim clienților. Suntem convinși că și în România asigurările auto pot fi dezvoltate în mod profitabil respectând aceleași principii, cu condiția să fie bine gestionate. Din acest motiv, nu urmărim o creștere rapidă a cotei de piață, ci ne dorim una organică și sănătoasă. Concret vorbind, ne propunem să avem la sfârșitul anului 2020 în portofoliu un număr total de 50.000 de clienți RCA mulțumiți”, a declarat Paul Swoboda, Președintele Directoratului Grawe.

Strategia de distribuție a produselor de asigurare auto cuprinde canalele de vânzare directă, parteneriate speciale cu brokeri selectați și, fireşte, utilizarea portofoliului de clienți existent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *