Angajați Wienerberger din 13 țări construiesc locuințe pentru familii cu venituri mici

Wienerberger pe santierul Habitat for Humanity (4)Un număr de 24 de angajați ai grupului Wienerberger vor construi case timp de două zile pe șantierul Habitat for Humanity Cumpăna. Voluntarii, sosiți din 13 țări vor lucra la ridicarea caselor, între 31 august și 1 septembrie alături de familiile beneficiare.Experiența pe șantierul din Cumpăna este parte din programul internațional de training Wienerberger: “Ready4Excellence”, prin care grupul dorește să le ofere angajaților săi posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile profesionale și culturale.

“Colaborarea cu Habitat for Humanity a crescut de la an la an. Înainte puteam vorbi doar despre donații de materiale de construcție, astăzi suntem bucuroși să contribuim și cu expertiza, cunoștințele și forța noastră de muncă”, a declarat Gerhard Koch, director responsabilitate socială Wienerberger Austria.

“Rezultatele și entuziasmul, precum și angajamentul tuturor părților implicate arată cât de benefic este acest parteneriat. În vremuri economice dificile, acest tip de mobilizare are o contribuție semnificativă la reducerea sărăciei. Și noi nu putem singuri, avem nevoie de parteneri de încredere, cum este Wienerberger”, a declarat Greg Foster, vicepreședinte Habitat for Humanity Europe, Middle East și Africa.

În 2012, Wienerberger și Habitat for Humanity au încheiat un parteneriat pentru ajutorarea familiilor din România și Bulgaria pentru a avea un loc decent în care să trăiască. Grupul a oferit sprijin financiar, cărămizi, țiglă și expertiză tehnică. Aproape 130 de familii au primit o nouă casă sau au avut casa renovată cu produsele Wienerberger. De asemenea, împreună cu Habitat for Humanity România compania a ajutat la construcția unui centru Hospice Casa Speranței și a unei școli, ajutând peste 1360 de români. În 2015, grupul Wienerberger a extins acest parteneriat și, pe lângă donațiile în materiale de construcție, implică voluntari, angajați ai companiei, să construiască locuințele, și oferă sprijin pentru realizarea politicilor pentru locuințele sociale în România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Habitat for Humanity România construiește în Cumpăna 12 locuințe în sistem cvadruplex, pentru familii cu venituri mici. Nevoia de locuințe în zona este mare, peste 300 de persoane sunt momentan pe listele de așteptare pentru o casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *