Peste 70 de copii hipoacuzici si alti 50 cu auz normal s-au rotit in Caruselul mastilor

comunicat_tabaraEFNordAsociatia Audiosofia anunta desfasurarea ultimei etape a proiectului de terapie prin joc si dramaterapie Caruselul mastilor realizat cu sprijinul Fundatiei Pentru Comunitate si MOL Romania in programul „Pentru sanatatea copiilor” 2015- 2016. Ultima etapa consta in organizarea unei tabere nationale de implant cohlear organizata de Asociatia Asculta viata in statiunea Eforie Nord. In data de 4 septembrie, incepand cu orele 18:00 la Complexul Dunarea din statiunea amintita va avea loc un eveniment inedit in care 30 de copii hipoacuzici purtatori de implant cohlear alaturi de prietenii lor cu auz normal vor prezenta un spectacol dramaterapeutic inspirat din experientele lor de zi cu zi. Mastile vor prinde viata prin intermediul copiilor, asigurand o atmosfera plina de mister si de suspans. Spectacolul este realizat in parteneriat cu Asociatia „Asculta viata” si „Corabia prieteniei”.Tabara de la Eforie Nord marcheaza finalul activitatilor gandite si desfasurate pe parcursul intregului an pentru copii si impreuna cu ei.

“Peste 70 de copii hipoacuzici purtatori de implant cohlear sau de aparate auditive conventionale si alti 50 cu auz normal s-au rotit in Caruselul mastilor cu diverse ocazii bucurandu-se de activitatile de terapie prin joc si dramaterapie”, a declarat Magda Cernea, coordonatoarea proiectului.

Caruselul mastilor, initiat de ”Asociatia Audiosofia” cu sprijinul ”Fundatiei Pentru Comunitate” si Mol Romania in cadrul programului ”Pentru Sanatatea Copiilor”, a inceput in decembrie anul trecut si se va incheia pe 4 septembrie anul acesta. A cuprins mai multe etape derulate in diverse locatii: in trei tabere nationale de implant cohlear organizate de catre Asociatia „Asculta viata” si „Asociatia Audiosofia”, in

Sectia 6 externa de recuperare a copiilor cu dizabilitati audio-verbale a I.F.A.C.F – O.R.L „Prof. Dr. Dorin Hociota”, in clinica „Otomed Medical Center” si in cadrul Conferintei Europene de Dramaterapie care a avut loc in Bucuresti in luna mai. De asemenea, au fost prezentate pana acum cinci spectacole teatrale coordonate de 12 voluntari profesionisti (psihologi, logopezi, regizori de film, studenti si absolventi ai scolii de terapie prin joc si dramaterapie din Romania).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *