„Plantăm fapte bune în România” va participa la Maratonul Bucureşti

Plantam Fapte Bune - voluntariAsociatia ”Plantăm fapte bune în România” participă pentru prima dată anul acesta, pe 9 octombrie, la Maratonul București Raifeissen Bank drept cauză recomandată. Alergătorii se pot înscrie până pe 25 septembrie, la una din cele patru curse, susținând astfel  plantarea din 12 noiembrie. 2016 este este primul an în care ”Plantăm fapte bune în România” ia startul mai multor compeţitii sportive, sub sloganul ”Alergă, pedalează, înoată tare, apoi vino la plantare!”.

Alergătorii pot susține organizația strângând fonduri prin intermediul platformei de fundraising Galantom.ro. De asemenea, companiile pot susține organizația prin sponsorizări sau pot suporta taxele de înscriere ale propriilor angajați.Fondurile colectate în urma competiţiilor, vor servi la organizarea acţiunilor de plantare din 12 noiembrie 2016. Pentru fiecare donaţie, echipa va planta 1 copac în numele donatorului, iar pentru fiecare sportiv participant va aloca un loc la plantarea din 12 noiembrie.

Din 2011 si pana in prezent,  22.180 voluntari au plantat si ingrijit 462.200 copacei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive in 21 de judete. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *