Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar in sprijinul victimelor inundațiilor din Macedonia

Crucea Rosie Romana 2

Ploi torențiale însoțite de vânturi puternice au provocat inundații grave în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei la inceputul lunii august. 22 de persoane și-au pierdut viața, peste 60 de persoane au fost grav rănite și mai mult de 33 500 de persoane au fost afectate. În regiunile Skopje și Tetovo, 7.000 de case au fost avariate, șoselele de centura și canalele de apă au fost distruse, zeci de sate rămânând izolate. Satele cele mai afectate sunt Chento, Indzikovo, Singelich, Stajkovci, Smilkovci, Creshevo, Viniche, Strachinci din regiunea Skopje, dar și satele Shipkovica, Brodec, Veshala și Poroj din regiunea Tetovo. În momentul de față, se desfășoară lucrări pentru îndepărtarea  noroiului și a pietrelor.

Crucea Roșie din Macedonia în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura Crucea Rosie Romana 3operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestei urgențe umanitare, Cruce Roşie Română lansează “Apel umanitar pentru Macedonia”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de către Cruce Roşie Macedonia  pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană: LEI: RO42BRDE410SV62976224100 / EURO: RO61BRDE410SV62987484100 sau online pe site-ul www.crucearosie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *