Banca Comerciala Romana a vandut 3 tone de aur in ultimii 8 ani

Aur la BCRBanca Comerciala Romana (BCR)  a vandut 3 tone de aur in cei 8 ani de cand a inceput sa distribuie aur prin unitatile bancii.  Cele mai cautate produse sunt ducatii si lingourile de 10g. Cererea in scop investitional este in special pentru lingouri de dimensiuni medii  sau mari: 100g, 250g, 500g sau 1000g. Lingourile de 20g sunt solicitate mai ales in perspectiva unei vanzari ulterioare. Un trend important il reprezinta achizionarea monezilor de aur pentru cadouri pentru momente speciale cum ar fi botezul, ziua de nastere sau nunta. Clientii care cumpara aur la BCR sunt in proportie de 60% barbati, cu varsta intre 30 si 50 de ani.

Laura Hexan, Sef Departament Vanzari Retail, Piete Financiare BCRDe-a lungul timpului, aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de pastrare a averilor. In ciuda fluctuatiilor de pret, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investitional. Intr-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esential fiecarui portofoliu. Multi experti recomanda ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privati sa fie reprezentat de investitia in aur fizic. Sa nu uitam ca cine are aur, are intotdeauna bani. Aurul este o valuta internationala care se tranzactioneaza 24/24 ore in lumea intreaga.” a declarat Laura Hexan, Sef Departament Vanzari Retail, Piete Financiare.

Lingourile oferite de BCR sunt marca Munze Osterreich- produse de compania elvetiana Argor Heraeus si clasificate   „good delivery”. Avand puritatea 999.99%, ele pot fi regasite in urmatoarele gramaje: 2g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 250g, 500g si 1000g. Cele de 5 si 10 g sunt lingouri „ KINEBAR”, avand ca design faimosul lipitan al scolii spaniole de calarie din Viena. Acest lingou  se bucura de o mare apreciere, putand fi transformat in bijuterie.

Alaturi de lingouri, iubitorii de aur  pot cumpara de la BCR monede  Vienna Philharmonic in 4 variante (o uncie, ½, ¼ si 1/10 uncie). monede Krugerrand (Africa de Sud) in 4 variante si  Ducat (Austria).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *