Fundatia Orange a finantat realizarea a doua centre dedicate reabilitarii copiilor hipoacuzici

Fundatia Orange, a finantat, prin fondul „Lumea prin Culoare si Sunet, realizarea a doua centre de interventie timpurie din Romania dedicate reabilitarii copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear.  Acestea au fost inaugurate, recent, la Iasi si Vicovu de Sus, judetul Suceava.

Cele doua centrele de interventie timpurie au fost realizate in cadrul proiectului „Bucuria Sunetelor” al Asociatiei persoanelor cu deficiente de auz „Asculta Viata!”. Parteneri in proiect sunt Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, Liceul Tehnologic Special Bivolarie, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iasi si distribuitorii de implanturi cohleare.

In cei 5 ani de activitate, prin fondul „Lumea prin Culoare si Sunet” am sustinut in mod constant interventia timpurie prin dotarea a sapte spitale din tara cu aparatura de testare a auzului la nou-nascut, dezvoltarea sistemelor de testare auditiva a nou-nascutului in patru spitale, infiintarea unui cabinet de terapie logopedica si consiliere psihologica, trei platforme online de informare si educatie, realizarea de cursuri de specializare pentru profesionisti in reabilitarea copiilor cu implant si, iata acum, infiintarea acestor doua centre dedicate exclusiv reabilitarii verbale si auditive a copiilor cu implant.», a declarat Amalia Fodor, director executiv Fundatia Orange.

Prin intermediul acestor centre sunt realizate structuri specializate in cadrul institutiilor de invatamant de stat, ce beneficiaza atat de echipamentele necesare derularii in bune conditii a procesului de reabilitare, cat si de un personal calificat, datorita activitatilor de formare cuprinse in proiect. Echipamentele speciale cu care sunt dotate centrele contribuie la stimularea auditiva si vizuala a copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear, permit asocierea sunetelor cu imaginile, incurajeaza comunicarea vocala si faciliteaza procesul de reabilitare.

Intregul articol poate fi citit pe site-ul www.CSRmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *