Clienții eMAG au donat de peste 71.900 de ori pentru centrele de pregătire „Hai la Olimpiadă!”

Clienții eMAG au donat peste 362.000 de lei în ultimul an pentru susținerea elevilor și studenților care vor să facă performanță, prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, dezvoltat de Fundația eMAG . Peste 71.900 de comenzi plasate pe eMAG au adus o donație pentru Fundația eMAG. Anul acesta, valoarea medie a donațiilor a depășit 5 lei.

„Am început programul „Hai la Olimpiadă!” acum 5 ani, susținând loturile naționale de olimpici la matematică, fizică și informatică. Între timp, am înțeles că în România sunt foarte mulți copii cu potențial pentru performanță și că nu întotdeauna aceștia găsesc un cadru potrivit pentru pregătire. În momentul de față avem 31 de centre de pregătire pentru performanță unde se antrenează peste 4.500 de elevi și studenți cu unii dintre cei mai buni profesori din țară. Suntem convinși că deprinderea de a rezolva probleme grele și ambiția de a atinge standarde ridicate a acestor copii se va reflecta peste ani, atât în carierele pe care și le vor alege, cât și social, prin cultivarea unor modele consistente”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Fundația eMAG a deschis în această toamnă nouă centre noi de pregătire în șapte orașe din țară: Brașov (informatică), Constanța (informatică și matematică), Drobeta Turnu Severin (informatică), Hunedoara (matematică), Oradea (matematică), Târgoviște (matematică), Târgu Mureș (informatică), Vaslui (informatică). În cele 31 de centre din întreaga țară elevii și studenții lucrează cu unii dintre cei mai buni profesori. Aceștia au acces la toate resursele necesare pentru a se pregăti pentru competiții la matematică, informatică și fizică. În această perioadă se desfășoară cel mai mare concurs internațional de programare, ACM-ICPC, care își va desemna câștigătorii între 15 și 20 aprilie 2018, la Beijing.

La această competiție participă și studenți români, pregătiți în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”, iar echipa Universității din București, susținută de Fundația eMAG încă din 2013, s-a clasat pe prima poziție la etapa regională, ACM-SEERC, care a avut loc sâmbătă, 21 octombrie 2017. La concursurile regionale ale ACM-ICPC au participat nu mai puțin de 46.381 de concurenți, din 2.940 de universități, din 103 țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *