BCR a aprobat primele credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat primele dosare de finanțare, în cadrul programului StartUp Nation. Primele firme sprijinite de BCR sunt, în principal, firme de proiectare, producție, unele chiar de produse de înaltă tehnicitate, precum și servicii.

“România are nevoie de oameni cu inițiativă, cu încredere în ei. Iar acești oameni trebuie sprijiniți pentru a-și putea pune ideile în practică. Vedem multe idei de afaceri care circulă, în prezent, în societate, dar fără un suport financiar, fără educație și expertiză, multe dintre ele nu vor putea trece de acest stadiu. Susținerea încrederii în spiritul de inițiativă este unul dintre obiectivele noastre cheie și există o satisfacție reală a tuturor oamenilor care reprezintă azi BCR, la momentul semnării fiecărui contract de sprijin financiar, mai presus de orice obiectiv de vânzări. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru ca cei care aplică în programul StartUp Nation să simtă că ne au alături şi se pot baza pe un partener de încredere, prompt, corect și solid la acest început de drum”, a declarat Lucian Mâțu, Director Executiv Produse și Segmente Micro.

Finanțările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menționat că BCR finanțează, prin pachetul StartUp Nation și TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri. Alte elemente de noutate țin de scăderea cuantumului comisioanelor aplicate de bancă până la 1%, achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de grație, precum și a comisionului de garanție perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *