Caravana SMURD „Fii pregătit” a ajuns în 60 de localități din țară

La un an de când și-a început traseul prin țară, Caravana „Fii pregătit”, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, marchează un parcurs total de peste 35.000 km, în toate regiunile țării. Caravana a ajuns până acum în 60 localități din România și a organizat peste 400 de sesiuni în care au fost pregătite mai mult de  20.000 de persoane pentru diverse situații, cum ar fi cele apărute în cazul dezastrelor naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc.

Caravana „Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România. Investiția Fundaţiei Vodafone România în această etapă a caravanei a fost de 400.000 de euro, dintr-un buget total al proiectului de aproximativ 520.000 de euro.

Colaborarea dintre Fundația Vodafone România și Fundația pentru SMURD a început în 2004. Un an mai târziu, a fost implementat primul sistem de telemedicină pentru ambulanțele SMURD, care a reprezentat o premieră absolută pentru România. Parteneriatul a continuat cu proiecte anuale de amploare, iar în cei 13 ani de colaborare, Fundația Vodafone România a acordat  finanțări totale de peste 2,2 milioane de euro pentru proiectele Fundației pentru SMURD, de care au beneficiat peste 450.000 de persoane din toată țara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *