Studiu MasterCard : plățile electronice pot combate economia subterană

Potrivit unui studiu Mastercard, realizat de Ipsos, pe tema conștientizării existenței economiei subterane și a atitudinii față de aceasta și numit „Percepția asupra economiei gri în România”, 8 din 10 români sunt de părere că pot lupta împotriva economiei gri cu ajutorul plăților electronice.

Studiul arată, totodată, că 4 din 5 respondenți își doresc să plătească mai des cu cardul, ca soluție de a combate economia subterană, în timp ce jumătate dintre aceștia cred că ar trebui introdusă obligația de a deține un terminal POS pentru comercianți. Mai mult, 8 din 10 români sunt de părere că economia subterană poate fi combătută și prin solicitarea chitanței.

„Marea majoritate a românilor sunt conștienți de impactul negativ pe care îl are economia gri asupra finanțelor publice și, automat, asupra nivelului de trai. Ei își doresc să ajute autoritățile publice să lupte împotriva economiei subterane și consideră că plățile electronice sunt un mod prin care pot limita efectele economiei nefiscalizate. Astfel, ei vor să plătească mai des cu cardul. Și, ca să poată face acest lucru, ei își doresc mai multă transparență atât din partea autorităților, cât și din partea comercianților”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, Mastercard România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *