Marks & Spencer a confirmat semnarea unui acord cu grupul Voici La Mode

Marks & Spencer (M&S) a confirmat astăzi, 18 mai, semnarea unui acord cu grupul Voici La Mode, cu care are o îndelungată relație de parteneriat de tip franciză. Grupul Voici La Mode va achiziţiona trei magazine deţinute de M&S în România şi va deveni noul deținător al francizei M&S pe piaţa românească. Grupul Voici La Mode lucrează în parteneriat cu Marks & Spencer încă din anul 1960 şi operează patru magazine în sistem de franciză M&S în Nicosia, Cipru. Grupul intenţionează să aducă şi alte mărci internaţionale pe piaţa românească. Decizia a fost luată pe baza analizei strategice realizate în noiembrie 2016 de Marks & Spencer cu privire la activitatea sa internaţională, în urma căreia a rezultat propunerea ca M&S să opereze pe mai puţine pieţe cu magazine aflate integral în proprietatea sa şi să se concentreze mai mult pe activitățile derulate prin societăți mixte și în regim de franciză.

„În noiembrie am demarat planurile menite să genereze pe piețele internaționale o activitate mai sustenabilă, mai profitabilă şi mai orientată către clienți, concentrându-ne pe parteneriatele noastre consacrate. În ultimii cincizeci de ani am construit o afacere puternică în regim de franciză alături de Grupul Voici La Mode în Cipru şi ne dorim să colaborăm și pe piața locală pentru a ne servi în continuare clienţii din România. Niciodată nu este uşor să iei decizii care afectează personalul şi vrem să mulţumim angajaţilor noştri din România pentru profesionalismul şi răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul întregului proces”, a declarat Jonathan Glenister, Director Retail Internaţional Marks & Spencer.

Analiza a inclus propuneri de închidere a celor şase magazine Marks & Spencer din România şi, în cadrul unui amplu proces de consultare, Marks & Spencer a analizat diverse oportunităţi în vederea identificării alături de terţe părţi a unei alternative viabile din punct de vedere comercial la aceste propuneri. Marks & Spencer şi Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la condiţiile aferente vânzării şi intră acum în ultima etapă de finalizare a tranzacţiei, etapă care include discuţiile finale cu proprietarii spațiilor comerciale şi pregătirea operaţională pentru transfer. Grupul Voici La Mode a convenit să preia trei magazine Marks & Spencer, aflate în Plaza România, Bucureşti Mall şi Feeria (Băneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua să funcţioneze normal în această ultimă etapă care precede finalizarea vânzării. Marks & Spencer nu a reuşit să găsească o alternativă viabilă pentru celelalte trei magazine aflate în Iaşi, Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa, prin urmare M&S a luat hotărârea de a închide aceste magazine în toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *