Ministerul Fondurilor Europene: peste 47,8 milioane de euro pentru stagii de practica platite

euroMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a deschis apelul de proiecte “Stagii de practica pentru elevi si studenti, in sectorul agroalimentar, industrie si servicii”, cu o alocare totală de peste 47,8 mil. euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Fondurile europene destinate acestui apel au ca obiectiv creşterea numărului absolvenţilor integraţi pe piaţa muncii, prin susţinerea programelor de învățare la locul de muncă pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal şi post-liceal, inclusiv şcoli de maiştri.

„O şcoală ruptă de practică e bună doar pentru diplome fără valoare. Am fost recent la Alba Iulia și Oradea, unde am vorbit cu investitori ce se plâng că forța de muncă nu e bine pregătită. Prin această linie de finanțare, oamenii vor fi formaţi direct în companii, prin parteneriate între acestea și licee”, a declarat Cristian GHINEA, ministrul Fondurilor Europene.

Pot depune proiecte în cadrul acestui apel instituţiile din piaţa educaţională (Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice prin agenţii şi organisme subordonate sau coordonate, şcoli acreditate, publice şi private), în parteneriat de practică şi formare cu angajatori (companii de practică), asociaţii profesionale, Camere de Comerţ şi Industrie, organizaţii neguvernamentale, furnizori de orientare şi consiliere profesională.

Acţiunile proiectelor se vor desfăşura în 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României. Un proiect selectat poate primi între 75.000 și 500.000 euro, iar perioada maximă de implementare este de 24 de luni.

Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, până la data de 09 decembrie 2016, ora 16:00.

Programul Operațional Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 și contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *