EY Romania: Autoritatile trebuie sa stabileasca noi reguli pentru transportul public

autobuz.ratbRomania are nevoie de noi politici publice pentru transportul in comun, potrivit EY Romania. Acesta trebuie sa sa tina cont de noile tehnologii si sa fie adaptat in functie de nevoile calatorilor.

“In orase precum Bucurestiul, oamenii isi folosesc aplicatiile de pe telefon pentru a obtine un taxi, sau folosesc Uber in loc de taxi, sau utilizeaza Waze pentru a gasi si a optimiza ruta spre destinatie, sau sunt membri ai unui grup de carpooling (folosirea in comun a unei masini – n.r.) pe Facebook. Tehnologia digitala are o influenta puternica asupra calatoriilor noastre zilnice prin oras”, a declarat partenerul in departamentul de Asistenta in afaceri al EY Romania, Carmen Adamescu.

Totodata, autoritatile publice ar putea profita de pe urma avantajelelor oferite de tehnologiile digitale legate de fluidizarea traficului, pentru a estima blocajele din trafic si de a oferi solutii alternative. Bucurestiul a fost in anul 2014 unul dintre cele mai aglomerate orase din Europa, potrivit unui studiu BERD. Potrivit EY Romania, calatorii din viitor sunt mereu interconectati si asteapta la o integrarea perfecta a optiunilor de transport. Calatorii vor avea, in marea lor majoritate, un orar flexibil la locul de munca si considera mersul cu bicicleta o optiune eficienta, in contextul reducerii poluarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *