80 de juniori și 30 de interni se alătură EY România în toamna acestui an

ernst-and-young-juniori80 de juniori și 30 de interni au fost angajați de EY România în luna septembrie 2016 în birourile din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, echipa EY ajungând pentru prima dată să depășească 700 de profesioniști în România. Peste jumătate dintre noii angajați se vor alătura departamentului de Audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de Asistenţă fiscală şi juridică, Asistenţă în tranzacţii şi Asistenţă în afaceri.

Cei 80 de juniori au fost selectați în această primăvară din peste 3.500 de candidați – un număr record, mai mult decât dublu, comparativ cu 2015. Pentru a evalua un număr atât de mare de candidaturi, EY a derulat una dintre cele mai complexe campanii de recrutare de până in prezent.

Astfel, 70 de profesioniști din cadrul companiei și 20 de studenți ambasadori EY din București, Timișoara și Craiova, au fost activ implicați în 45 de evenimente de carieră, din ianuarie până în iunie 2016: târguri de joburi, workshop-uri, conferințe, evenimente de tip open doors sau zilele carierei. Iar procesul efectiv de recrutare a presupus parcurgerea de către candidați a șase etape de selecție: aplicație online, preselecția CV-urilor, evaluare inițială prin testare psihometrică a inteligenței logice și verbale, interviuri video, participare în centrul de evaluare EY Mega Days și interviurile finale.

„Provocarea campaniei de recrutare de anul acesta a fost să îi cunoaștem pe toți acești tineri și să venim în întâmpinarea așteptărilor lor, astfel încât să reușim să selectăm pe cei mai buni 80 dintre ei. Per ansamblu, generația care a finalizat studiile universitare anul acesta își dorește ca procesul în care sunt implicați să decurgă simplu, apreciază feedback-ul și este receptivă la instrumentele de evaluare online. De aceea, am construit în campania de recrutare o punte mult mai solidă de cunoaștere reciprocă. Studenții au avut ocazia de a ne cunoaște atât în spațiul virtual, cât și direct prin intermediul întâlnirilor cu ei, astfel încât să aibă o imagine cât mai clară despre ceea ce înseamnă să lucrezi în EY România. Concluzia noastră în urma acestui proces complex este că cei care au candidat pentru un post la EY anul acesta își doresc mult o carieră în compania noastră, sunt interesați să devină profesioniști în domeniul lor și foarte entuziaști”, explică Andreea Mihnea, Director Resurse Umane EY România.

Conform studiilor Catalyst privind cei mai căutați angajatori, în topul criteriilor în funcţie de care respondenţii îşi aleg angajatorul se plasează pachetul de salarii şi beneficii oferit de compania respectivă, urmat pentru candidaţii cu profil economic de reputaţia companiei. În plus, interesului respondenților cu profil economic pentru alte beneficii oferite de angajatori, precum asigurările medicale, este în creștere.

„Motivul pentru care peste 3.500 de tineri și-au dorit un job în compania noastră în acest an este strâns legat de investiția pe care o realizăm în oameni – de la pachetul salarial și de beneficii, la programele de formare și certificare internaționale și până la politica de flexibilitate, incluziune și diversitate. Ne-am asumat rolul de a pregăti o nouă generaţie de profesioniști, oferindu-le programe de dezvoltare și experiențe de muncă diverse, susținute de acces la resurse globale și la cele mai bune practici în domeniu,” explică Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *